Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито злочинну групу на чолі зі «смотрящим» в СІЗО, яка вимагала гроші з підприємців

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури 5 особам повідомлено про підозру у вимаганні (ч. 4 ст. 189 КК України), та ще одному їхньому спільнику заочно за фактом крадіжки (ч. 1 ст. 28, ч. 4 ст. 185 КК України).

За даними слідства, лідером злочинного угруповання є кримінальний авторитет Харківського регіону, який відповідає та керує злодійським рухом в місцях позбавлення волі Харківської області. Він має стійкий зв’язок зі «злодіями в законі» рф.

До злочинної діяльності «смотрящий» залучив кримінальників, один з них також знаходиться в установі. 

Члени угруповання «спеціалізувалися» на вимаганні коштів з підприємців та крадіжках. Суми «боргів» коливалися від 300 000 до 600 000 грн.

Правоохоронці провели обшуки за місцями утримання та проживання фігурантів. Вилучили зброю, телефони, список з «боржниками». 

Підозрюваним, які не перебували в СІЗО, обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід – 7-ме управління (з обслуговування Харківської області) ДСР Національної поліції України, Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.