Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито злочинну організацію, яка шляхом шахрайства заволоділа коштами підприємців на десятки мільйонів гривень

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру семи особам за фактами участі у злочинній організації, шахрайства, підроблення чи використання підроблених документів та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 190, ч. ч. 3, 4 ст. 358, ч. 3 ст. 209 КК України).

За даними слідства, мешканець Дніпра, залучивши своїх родичів, знайомих та представників фіскальних органів, організував схему заволодіння коштами суб’єктів підприємницької діяльності.

Підозрювані, діючи нібито від імені відомих українських компаній, за допомогою службових осіб Державної податкової служби, які надавали інформацію про сільгосппідприємства, вводили в оману підприємців. Вони пропонували їм до продажу зернові та олійні культури.

Після того як підприємці переводили передоплату на завчасно відкриті рахунки, які використовувались підозрюваними для легалізації коштів, переставали виходити на зв'язок. Господарські договори при цьому не виконувались.

Таким чином вони заволоділи коштами суб’єктів господарювання на загальну суму майже 100 млн грн.

Правоохоронцями проведено понад 20 обшуків, у тому числі у  Дніпропетровському управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків.

Наразі у порядку ст. 208 КПК України затримано чотирьох осіб.

До суду скеровано клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР за оперативного супроводу Головного оперативного управління ДБР та УСР НП у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.