Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито злочинну організацію, яка видавала незаконні рецепти та збувала «метадон»

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора десяти учасникам злочинної організації повідомлено про підозру.

Їм інкриміновано створення та участь у злочинній організації, легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом, незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів або психотропних речовин, порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів та використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів (ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 209, ч.ч. 1,2 ст. 319, ч.ч. 1, 2 ст. 320, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 306 КК України).

За даними слідства, учасники злочинної організації, до якої входили засновники, директори юридичних осіб, а також лікарі, створили у Києві, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі та Одесі мережу з 24 приватних наркологічних закладів – кабінетів. Там вони незаконно складали і продавали медичні рецепти «метадон», які реалізовувались у цих же кабінетах та аптеці.

Досудове розслідування здійснюється Головним слідчим управлінням ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.