Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вікторія Літвінова обговорила можливу співпрацю з представниками Public International Law & Policy Group

Делегація прокурорів Офісу Генерального прокурора на чолі із заступницею Генпрокурора Вікторією Літвіновою в посольстві США у Вашингтоні зустрілася з представниками міжнародної юридичної фірми Public International Law & Policy Group (PILPG).

Обговорили можливість співпраці за двома пріоритетними напрямами: депортовані українські діти та цивільні полонені. «Розслідування цих воєнних злочинів триває, разом з тим звільнення та повернення людей є пріоритетом номер один», - наголосила заступниця Генпрокурора.

Вікторія Літвінова зазначила, що Офіс Генпрокуратура тісно співпрацює з національними та міжнародними партнерами, аналітичними центрами та політичними групами у сфері правосуддя та притягнення до відповідальності. Тому українські прокурори зацікавлені у розвитку співпраці з PILPG.

«Нам потрібні консультації та політичні дослідження щодо наявних міжнародних механізмів, які історично використовувалися для повернення депортованих цивільних осіб, включно з дітьми, а також для звільнення та репатріації цивільних ув'язнених», – пояснила вона.

Заступниця Генпрокурора також підкреслила, що Україна твердо переконана в тому, що притягнення до відповідальності є передумовою сталого миру та стабільності, як зазначено у Формулі миру, запропонованій Президентом Володимиром Зеленським. «Тому нашою першочерговою метою є відновлення справедливості, розірвання циклу безкарності та запобігання вчиненню міжнародних злочинів у майбутньому», – додала вона.

Вікторія Літвінова пояснила, що цього можна досягти, лише забезпечивши притягнення до відповідальності рф, а також осіб, відповідальних за злочин агресії та жорстокі злочини, скоєні в Україні через механізми, які включають як національну, так і міжнародну правову архітектуру.

Public International Law & Policy Group - це міжнародна юридична фірма, що надає безкоштовну правову допомогу сторонам, які беруть участь у мирних переговорах, розробці постконфліктних конституцій, переслідуванні воєнних злочинів та правосудді перехідного періоду. Щоб сприяти використанню цієї правової допомоги, PILPG також надає допомогу в плануванні політики та проводить тренінги з питань, пов'язаних з врегулюванням конфліктів.