Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вікторія Літвінова під час Гуманітарного форуму розповіла про притягнення до відповідальності винних у скоєнні воєнних злочинів щодо дітей

Заступник Генерального прокурора Вікторія Літвінова взяла участь у Гуманітарному форумі в рамках Національного молитовного сніданку, який проходив під патронатом Президента України.

Під час дискусійної панелі «Дитинство має термін дії: Bring Kids Back» вона розповіла про воєнні злочини щодо дітей, які наразі зафіксовані правоохоронцями. Окремо зупинилася на викликах, із якими доводиться стикатися під час збору доказів та притягнення винних до відповідальності.

«На сьогодні органами правопорядку розслідується близько 4 тисяч кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів проти дітей і основний виклик це забезпечити розслідування у цих провадженнях вже сьогодні, під час війни», – зауважила Вікторія Літвінова.

Серед цих 4000 кримінальних проваджень: 

«Все це - жахливі наслідки російської агресії. Від якої потерпають наші діти, наше майбутнє. Офіс Генпрокурора в тісній взаємодії з міжнародними інституціями щоденно працює над тим аби притягнути винних до відповідальності, як на національному, так і міжнародному рівнях», – підсумувала вона.

У дискусії взяли участь Уповноважений Президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук, постійна представниця Президента в Криму Таміла Ташева, Представниця Уповноваженого з прав дитини Ірина Суслова, голова української правозахисної організації «Альменда» Марія Суляліна, директор програми «Права людини і правосуддя» МФ «Відродження» Роман Романов, засновник розгалуженого фонду Save Ukraine/Спасемо Україну Микола Кулеба.