Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вікторія Літвінова провела нараду з керівництвом органів правопорядку Черкаської області

Заступник Генерального прокурора Вікторія Літвінова здійснила робочу поїздку на Черкащину, де провела координаційну нараду з керівниками прокуратури, правоохоронних органів та силових структур регіону.

Вікторія Літвінова підкреслила, що зусилля усіх органів правопорядку мають бути консолідовані, аби боротися з викликами, що виникають у протидії злочинності під час російської збройної агресії.

«Гострим сьогодні є питання швидкого та повного збору доказів у кримінальних провадженнях за фактами ракетних обстрілів цивільних об’єктів на Черкащині та загибелі мирних людей. Також маємо спрямувати зусилля на викриття фактів державної зради, колабораційної діяльності, глорифікації агресора, насамперед серед представників органів влади та правоохоронних органів», – зазначила Вікторія Літвінова.

Заступник Генпрокурора наголосила, що актуальним є виявлення фактів зловживань під час розпорядження гуманітарною допомогою. Об’єми гумдопомоги по Черкаській області – надвеликі.

Також вона звернула увагу на недоліки в роботі, які потребують доопрацювання з боку органів правопорядку. Чітко окреслила пріоритетні напрями роботи. Серед них – протидія злочинам у бюджетній сфері, викриття правопорушень у земельній сфері, протидія корупції та організованій злочинності, боротьба з протиправним використанням природних ресурсів, наркозлочинність тощо.
 
Напрямами, які під час війни потребують особливої уваги, також є профілактика домашнього насильства та захист прав дітей.
 
«Черкащина – одна з областей, де з 1 червня цього року ми запровадили реалізацію пілотного проєкту імплементації міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини. Ваше завдання – його практичне втілення. Забезпечення дотримання інтересів дітей у провадженнях за їх участі», – додала вона.
 
Присутні озвучили свої пропозиції, напрацювання та визначили конкретні кроки, спрямовані на вирішення наявних проблемних питань.

Участь у нараді взяли керівник Черкаської обласної прокуратури, начальник Управління СБУ в Черкаській області, директор ТУ ДБР, розташованого у м. Києві, начальник ГУНП в Черкаській області, начальник Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ, начальник відділу протидії кіберзлочинності в області Департаменту кіберполіції НПУ, начальник Черкаського управління ДВБ НПУ та в. о. начальника ДУ «Черкаський слідчий ізолятор».

Перебуваючи на Черкащині, Вікторія Літвінова також провела у Черкаській обласній прокуратурі підсумкову нараду за перше півріччя цього року. За результатами наради визначено низку заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності у діяльності органів прокуратури Черкаської області.