Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вилучено понад 27 тонн пального російського товариства, що забезпечує Міноборони РФ

Київською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом фінансування насильницького захоплення державної влади, зміни меж державного кордону України (ч. 4 ст. 110-2 КК України).

За даними слідства, товариство, кінцевим бенефіціарним власником якого є російське ПАТ «Газпром Нафта», що забезпечує Міноборони та інші держоргани РФ паливом, здійснює на території України реалізацію паливно-мастильних матеріалів. Отриманий в Україні прибуток суб’єкт підприємницької діяльності спрямовує до бюджету країни-агресора.

Через українське товариство ПАТ «Газпром Нафта» активно веде підприємницьку діяльність на території нашої країни. Проводить імпортні операції, зберігає значну кількість паливно-мастильних матеріалів в складських приміщеннях та здійснює їх оптову реалізацію суб’єктам підприємницької діяльності України.

Під час санкціонованих обшуків виявлено та вилучено документи, які підтверджують правовідносини із суб’єктом підприємницької діяльності РФ, ємності з мастилом з маркуванням «Газпром Нефть» загальним об’ємом 27 тонн. Вартість вилученої продукції становить близько 10 млн грн. Конфіскований товар буде передано на користь ЗСУ.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ в м. Києві та Київській області за оперативного супроводу ГУ з протидії системним загрозам управлінню державою СБУ.