Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вилучено понад 8 кг психотропів – на Волині повідомлено про підозру сімом членам злочинної організації

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури повідомлено про підозру сімом громадянам у вчиненні в складі злочинної організації незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту та збуту особливо небезпечних психотропних речовин в особливо великих розмірах (ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307 КК України).

Серед підозрюваних – три жительки Львівщини, двоє волинян, одесит та житель Дніпропетровської області.

За даними слідства, співорганізатори злочинної організації створилиTelegram-канал для збуту через «закладки» психотропів на території Волинської та Львівської областей. Залучили до протиправної діяльності інших членів.

У межах кримінального провадження встановлено причетність підозрюваних до вчинення 75 епізодів наркозлочинів.

Під час санкціонованих судом обшуків в учасників злочинної організації вилучено понад 8 кг амфетаміну та PVP, мобільні телефони, банківські картки, позашляховик та гроші.

На усе вилучене накладено арешт.

Наразі за клопотанням прокуратури шістьом підозрюваним суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, сьомій – цілодобовий домашній арешт.

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУ Нацполіції у Волинській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.