Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вимагали гроші у в'язнів Чернігівського СІЗО – судитимуть учасників організованої злочинної групи

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно організованої злочинної групи за фактами вимагання грошових коштів, встановлення та поширення злочинного впливу на території м. Чернігова та в слідчому ізоляторі (ч. 4 ст. 189, ч. 1, 2 ст. 255-1 КК України).

За даними слідства, раніше судимий чоловік зі статусом суб'єкта підвищеного злочинного впливу, який координував злочинну діяльність на території м. Чернігова, маючи зв’язки і вплив у кримінальних колах, разом з двома спільниками на волі та ще двома ув’язненими Чернігівського СІЗО організував злочинну схему вимагання коштів. 

Вони вимагали гроші у взятих під варту осіб та їх близьких родичів. В разі, якщо потерпілі не погоджувалися на їхні умови, учасники схеми погрожували застосувати фізичне насильство. Також вони погрожували, що звинуватять осіб, що перебувають під вартою в СІЗО, у начебто недотриманні «злодійських звичаїв» та у торгівлі наркотиками і психотропами.

Внаслідок вказаних злочинних дій організована група отримала грошові кошти у розмірі 168 тис грн.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області ДСР НП.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.