Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вимагання 10 тисяч доларів США хабара — на Харківщині судитимуть інспектора податкової служби

Харківською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно головного державного інспектора Головного управління Державної податкової служби України в Харківській області за фактом одержання неправомірної вигоди, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, обвинувачений вимагав від підприємця 10 тисяч доларів США. Податківець пообіцяв, що зареєструє для участі в аукціоні з продажу будівель, які перебувають у податковій заставі, довірену особу підприємця. Інспектор зазначив, що переможцем торгів стане саме ця підставна особа, і в подальшому майно перейде у власність підприємця. Крім того, податківець повідомив, що в разі невиконання його вимоги будівлі будуть продані на аукціоні іншим особам.

Гроші за «послуги» інспектора підприємець передавав частинами. Усього посадовець встиг одержати 6,5 тисяч доларів США неправомірної вигоди.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Полтаві, оперативний супровід – Управлінням СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури