Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вимагання 250 тис доларів США неіснуючого боргу — затримано харків’янина

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Харкова громадянина викрито на вимаганні (ч. 4 ст. 189 КК України).

За даними слідства, у грудні 2021 року харків’янин пред’явив директору товариства з обмеженою відповідальністю вимогу передати йому 250 тис доларів США неіснуючого боргу. У січні 2022 року чоловік знову почав вимагати від директора ТОВ передати кошти, погрожуючи застосуванням насильства.

Правоохоронці затримали вимагача в порядку ст. 208 КПК України після передачі йому частини грошових коштів у сумі 150 тис доларів США.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого відділу Харківського районного управління поліції №3 Головного управління Нацполіції в Харківській області, оперативний супровід – співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР Нацполіції України та Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури