Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вимагання 700 тис грн неіснуючого боргу – затримано 5 учасників злочинної групи

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва правоохоронцями затримано трьох іноземців та двох громадян України, які вимагали грошові кошти у приватного підприємця (ч. 4 ст. 189 КК України).

За даними слідством, вони вимагали у потерпілого погашення неіснуючого боргу у сумі майже 700 тис грн. Щоб змусити чоловіка виплатити ці кошти, учасники злочинної групи погрожували йому фізичним насильством.

Під час передачі частини грошових коштів у сумі 10 тис доларів США, яка здійснювалась під контролем правоохоронців, їх затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі готується повідомлення затриманим про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів. Також перевіряється їхня причетність до вчинення аналогічних злочинів на території міста Києва.

Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими Солом’янського управління поліції ГУ Нацполіції у місті Києві за оперативного супроводу співробітників ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Київської міської прокуратури