Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вимагання коштів у підприємців за «кришування» - на Донеччині викрито злочинне угруповання

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури шести учасникам злочинного угруповання повідомлено про підозру у незаконному позбавленні волі, грабежі, поєднаному з насильством, розбійному нападі, вимаганні, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 187, ч. 2 ст. 189 КК України). Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру ще одному учаснику групи.

За даними слідства, з вересня 2021 року семеро мешканців м. Маріуполя організували схему з систематичного вимагання у місцевих підприємців і мешканців грошових коштів за «кришування». Свої послуги учасники групи оцінювали від 800 до 10 тис дол США. Тим, хто відмовлявся сплачувати «данину», вони погрожували фізичною розправою.

У листопаді 2021 року учасники угруповання на вулиці напали на підприємця, який відмовився платити, побили його і заволоділи 1600 грн.

Під час одержання у центрі Маріуполя так званої данини від місцевого мешканця двох чоловіків затримано у порядку ст. 208 КПК України. У них вилучено 10 500 грн, які вони відібрали у потерпілого.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Донецькій області за оперативного супроводу  Головного управління Служби безпеки України в Донецькій області та Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України в області.

  

За матеріалами Донецької обласної прокуратури