Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вимагання хабарів та примушування до зізнання у злочинах – у Дніпрі судитимуть п’ятьох поліцейських

Дніпропетровською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно п’ятьох поліцейських одного з відділень поліції Дніпровського районного управління поліції ГУ Нацполіції в області за фактами вимагання та одержання неправомірної вигоди, а також перевищення службових повноважень (ч.3 ст. 28 ч.3 ст.368 та ч.2,3 ст.28 ч.2 ст.365 КК України).

За даними слідства, працівник поліції організував злочинну групу, до складу якої входили також двоє його колег, для систематичного вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. До такої діяльності останні періодично залучали ще двох поліцейських.

Так, з травня 2020 року по січень 2021 року, перевищуючи службові повноваження для створення видимості ефективної роботи, вони примушували громадян зізнаватись у скоєнні злочинів, здійснюючи на них психологічний та фізичний тиск. Поліцейські били потерпілих, застосовували до них спеціальні засоби – кайданки.

Крім того, правоохоронці вимагали та одержали від них неправомірну вигоду за непритягнення до кримінальної відповідальності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Дніпропетровської обласної прокуратури