Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вимагання хабарів за присвоєння групи інвалідності ветеранам АТО та ООС – викрито голову міжрайонної МСЕК та спільників (ФОТО)

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури затримано голову однієї із міжрайонних медико-соціальних експертних комісій, колишнього лікаря військової частини та посередника за фактом одержання неправомірної вигоди (ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, голова однієї з міжрайонних МСЕК разом із спільником - колишнім лікарем військової частини, організували схему протиправного збагачення шляхом отримання неправомірної вигоди від колишніх військовослужбовців, учасників АТО та ООС.

Вони вимагали до 5 тис доларів США за організацію проходження процедури встановлення групи інвалідності – швидкого та безперешкодного отримання необхідної медичної документації, висновків військової лікарсько-консультаційної комісії та подальшого проходження МСЕК.

Слідством встановлено понад 20 фактів передачі неправомірної вигоди голові комісії через його спільників та 28 потерпілих.

В рамках контролю за вчиненням злочину задокументовано передачу частини неправомірної вигоди – 2500 доларів США учасником АТО спільнику голови комісії.

Правоохоронці затримали голову комісії, колишнього лікаря військової частини та посередника після одержання ними 1500 дол США.

За місцем роботи та проживання підозрюваних проведено обшуки. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.

Викрито корупційну схему вимагання хабарів за призначення групи інвалідності прокурорами спільно зі слідчим відділом територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводу Головного оперативного управління ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.