Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вимагав викуп за звільнення правоохоронців - повідомлено про підозру «народному керівнику Горлівського управління міліції»

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора громадянину України повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у червні 2014 року на території овочевої бази у м. Горлівка Донецької області озброєні учасники терористичної організації «днр» затримали двох потерпілих, які були діючими співробітниками правоохоронних органів. Їх примусово доставили до Горлівського МУ ГУ МВС України, у якому на той час знаходились члени терористичної організації «днр».

Так званий «народний керівник управління міліції», дізнавшись про затримання потерпілих, в порушення вимог Міжнародного гуманітарного права, віддав наказ помістити їх до підвального приміщення адміністративної будівлі. Вони утримували чоловіків в якості заручників для отримання викупу за їх звільнення.

Від родичів потерпілих, співслужбовців та безпосереднього керівництва терористи вимагати 10 тис доларів США за їх звільнення. Поступово суму викупу зменшили до 3 тис доларів США.

В подальшому родичі правоохоронців передали так званому «народному керівнику Горлівського управління міліції» 3 тис доларів США, після чого потерпілих звільнили.

Досудове розслідування здійснює Головне слідче управління Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.