Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вимагав хабар за укладання договору оренди приміщення – підозрюється працівник аграрного коледжу з Кіровоградщини

За процесуального керівництва Олександрійської окружної прокуратури Кіровоградської області повідомлено про підозру службовій особі аграрного коледжу у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрюваний вимагав від місцевого підприємця хабар у 2 тис доларів США. Працівник Олександрійського коледжу, який є структурним підрозділом Білоцерківського національного аграрного університету, обіцяв за неправомірну вигоду позитивно вирішити питання про укладання договору оренди приміщень навчального закладу. Йдеться про цокольний поверх гуртожитку, який надавали у користування під підприємництво.

Підозрюваний отримував неправомірну вигоду двома траншами. Його затримали під час передачі другої частини коштів – 1 тис доларів США.

Наразі прокурори скерували до суду клопотання про обрання чоловіку запобіжного заходу. 

У рамках слідства буде надано правову оцінку й іншим посадовим особам, які можуть бути причетними до злочину.

Досудове розслідування здійснює Олександрійський районний відділ поліції ГУ Нацполіції в Кіровоградській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.