Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Виманила майже 1,5 млн грн за «зняття порчі» – правоохоронці Закарпаття викрили жінку на шахрайстві

За процесуального керівництва Хустської окружної прокуратури Закарпатської області повідомлено про підозру уродженці Київщини за фактом шахрайства в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 190 КК України).

За даними слідства, жінка обманним шляхом виманила у закарпатки кошти у сумі майже 1,5 млн грн, а також ювелірні прикраси. Та звернулася до правоохоронців і повідомила, що під виглядом «зняття порчі» з сім’ї заволоділи усіма її заощадженнями.

Підозрювана запевнила, що допоможе потерпілій, але для проведення необхідних ритуалів їй потрібні гроші та золоті прикраси. Контактували через інтернет. Частину коштів потерпіла переказала «провидиці» на банківську картку, іншу – передала готівкою через довірену особу.

Сама ж підозрювана весь цей час знаходилася у Чернігові. Правоохоронці встановили її місце проживання і провели там санкціоновані обшуки. Вилучили мобільний телефон, банківські картки, квитанції та ювелірні вироби, серед яких і ті, що належать потерпілій.

Наразі жінці обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внести 1 млн 481 тис грн застави.

У рамках слідства встановлюються її ймовірні спільники та інші потерпілі від шахрайських дій.

Досудове розслідування здійснюють слідчі відділення поліції № 1 Хустського районного управління поліції. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.