Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Виманював гроші за нібито евакуацію з тимчасово окупованих територій - судитимуть жителя Житомирщини

Прокурори Чуднівської окружної прокуратури Житомирської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Романівської громади за фактом шахрайства шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у серпні 2022 року чоловік створив у Телеграм-каналі обліковий запис, де розміщував неправдиву інформацію про нібито організацію безкоштовного вивезення людей з тимчасово окупованих територій України.

За цим оголошенням звернувся житель Херсонщини. Ділок назвав йому конкретну вартість «безкоштовної» евакуації. Потерпілий перерахував йому гроші, але виїзду не дочекався. 

Під час слідства також встановлено, що це лише один з багатьох епізодів шахрайства, яким обвинувачений займався з 2020 року.

Пд час пандемії СОVID-19 він «продавав» на платформі онлайн-оголошень захисні медичні маски, респіратори тощо. У потенційних покупців вимагав передоплату. Від шахрайських дій обвинуваченого постраждали жителі Волинської, Одеської та Дніпропетровської областей.

Наразі обвинувачений відшкодував усі збитки, заподіяні потерпілим.  

Досудове розслідування здійснювали слідчі Житомирського райуправління поліції ГУ Нацполіції в Житомирській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.