Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вінницькі спецпрокурори в суді домоглися повернення державі частини майнового комплексу держпідприємства вартістю 116 млн грн

Прокурори Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону у суді домоглися повернення державі частини майнового комплексу Державного підприємства «Вінницький авіаційний завод – «ВІАЗ» загальною площею понад майже 3,5 тис м кв.

У суді прокурори довели, що договір оренди від 3 квітня 2018 між ДП «ВІАЗ» і ТОВ «Вінницький авіаційний завод» та додаткові угоди до нього були укладені всупереч вимогам законодавства. Зокрема, щодо погодження з органами управління майна передачі нерухомого майна іншому підприємству, погодження висновку про його вартість та розміру орендної плати.

У листопаді 2023 року Господарський суд Вінницької області повністю задовольнив позов керівника Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону в інтересах держави в особі Фонду державного майна України до ДП «Вінницький авіаційний завод – «ВІАЗ» і ТОВ «Вінницький авіаційний завод» про визнання недійсним договору оренди та зобов’язав товариство повернути державі нерухоме майно загальною вартістю 116 млн грн.