Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Виправдовувала окупантів перед студентами – судитимуть колишню викладачку столичного вишу

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно мешканки Києва за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Слідством встановлено, що у березні 2023 року 62-річна доцентка кафедри одного зі столичних університетів під час проведення навчального заняття в режимі відеозв’язку висловила студентам своє бачення подій в Україні. Вона виправдовувала збройну агресію рф проти України, розпочату в 2014 році, та заперечувала тимчасову окупацію частини території України

Викладачка звинувачувала українські війська в «обстрілах Донбасу» упродовж останніх дев`яти років та заперечувала тимчасову окупацію території Донецької області.

У ході слідства свою вину обвинувачена визнала повністю.

Обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості скеровано до Солом’янського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

На даний час жінка звільнена з роботи.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.