Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Виправдовувала збройну агресію рф проти України – повідомлено про підозру жительці Тернопільщини

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури уродженці Луганщини, яка проживає в одному з райцентрів Тернопільщини, повідомлено про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, з березня 2022 по червень 2023 року жінка, використовуючи власну сторінку у забороненій російській соціальній мережі, поширювала матеріали, у яких виправдовувала злочинні дії російських військ та заперечувала окупацію частини території України. У її дописах збройна агресія рф представлялась як внутрішній громадянський конфлікт.

З початком повномасштабного вторгнення вона поширювала ідеї російської пропаганди про начебто руйнування українських міст військами ЗСУ, а не державою-агресором, та виправдовувала тимчасової окупації частини території України.

Переїхавши у жовтні 2022 року з Попасної на Тернопільщину підозрювана продовжувала вихваляти дії держави-агресора в соцмережі.

Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено наявність в опублікованих матеріалах виправдовування та глорифікації військових країни-агресора.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.