Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Виправдовувала збройну агресію рф та поширювала російські наративи – судитимуть киянку

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно киянки за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, обвинувачена, використовуючи власну сторінку в соцмережі, поширювала текстові повідомлення, в яких містилися виправдовування збройної агресії рф проти України. Вона закликала українців припинити воювати та розповсюджувала російські наративи.

Жінка стверджувала, що українці та росіяни – братські слов’янські народи, яких посварили та намагалася перекласти відповідальність за вказані події на Україну.

Під час обшуку за місцем проживання обвинуваченої виявлено мобільний телефон із доказами злочинної діяльності.

Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що тексти опублікованих нею матеріалів містять виправдовування збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося СУ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.