Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Виправдовування збройної агресії РФ – двом жителям Миколаївщини повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Баштанської та Миколаївської окружних прокуратур повідомлено про підозру двом мешканцям Миколаївської області за фактом виправдовування та визнання правомірною збройної агресії РФ проти України (ч.1 ст.436-2 КК України).

За даними  слідства, жінка, спілкуючись зі своїми односельцями, говорила, що у разі захоплення російськими військовими південних областей України на цих територіях покращаться рівень соціальної підтримки та якість життя місцевих жителів, зросте заробітна плата, пенсія та соціальні виплати.

Чоловік, перебуваючи у місцевій амбулаторії, під час спілкування з персоналом, неодноразово висловлював підтримку дій збройних сил РФ з окупації України та замався глорифікацією її учасників. При цьому він погрожував, що у випадку супротиву агресору нова окупаційна влада буде застосовувати покарання.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.