Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України – жительці Сумщини повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Роменської окружної прокуратури повідомлено про підозру жительці м. Ромни у виправдовуванні збройної агресії Російської Федерації проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрювана з початку вторгнення російських військ на територію України підтримує їхню агресивну політику та схиляє інших людей до своєї проросійської позиції. Під час розмов з колегами жінка їх запевняла, що дії збройних сил РФ проти України направлені тільки на звільнення населення. Вона заперечує факт того, що російські військовослужбовці вчиняють воєнні злочини стосовно цивільного населення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Роменського відділу поліції Головного управління Нацполції в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.