Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вивезення майже 550 м куб дубу незаконного походження – підозрюють злочинну групу на чолі з депутатом-підприємцем на Житомирщині

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату та двом учасникам організованої групи за фактами організації та забезпечення функціонування схеми придбання, перевезення та зберігання незаконно зрубаних дерев, їх подальшої переробки та збуту з використанням завідомо підроблених документів, а також легалізації доходів (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 209 КК України).

За даними слідства, депутат-директор сільськогосподарського кооперативу, який займається лісозаготівлею та лісопильним виробництвом створив та очолив злочинне угруповання, залучивши двох своїх знайомих. Кожен член організованої групи виконував свою функцію – один на власному автомобілі постачав необліковану деревину до пилорами, власник пилорами - депутат керував виготовленням лісоматеріалів, третій співучасник підробляв документи про законність походження пиломатеріалів та забезпечував митне оформлення.

Перероблену деревину експортували за кордон, а отримані кошти легалізовували шляхом здійснення банківських операцій з обміну валюти.

Встановлено, що з Житомирщини за кордон було відправлео понад 6 вагонів дубової лісопродукції – майже 550 м куб вартістю 1,5 млн грн. Крім цього, під час обшуку у лісопильному цеху вилучено та арештовано 35 дубових колод. Також накладений арешт на вантажний автомобіль, яким транспортували деревину.

Операцію з викриття проведено прокурорами спільно з Управлінням СБУ в області.

Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в Житомирській області.

За матеріалами Житомирської обласної прокуратури