Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Визнали конституційними договори про прийняття до РФ тимчасово окупованих територій чотирьох областей – підозрюють суддів КС РФ

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру суддям Конституційного Суду РФ за фактом пособництва у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 110 КК України).

За даними слідства, представники державної влади РФ 2 жовтня 2022 прийняли постанови про визнання конституційними так званих «договорів» між РФ та представниками окупаційної влади тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської, Запорізької і Херсонської областей про прийняття до РФ і створення у її складі нових суб’єктів.

Таким чином підозрювані скоїли пособництво вищому керівництву РФ у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території і державного кордону України у порушення порядку, встановленого Конституцією України, що призвело до тяжких наслідків.

Тривають слідчі дії, встановлюються особи, причетні до вчинення кримінального правопорушення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ГСУ СБУ за оперативного супроводу Департаменту захисту національної державності СБУ.