Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Визнання правомірною збройну агресію РФ проти України - сумському адвокату повідомлено про підозру

Керівник Сумської обласної прокуратури повідомив про підозру чоловіку, який має свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю, за фактом виправдовування, визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України та глорифікації російських військових (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний підтримує агресивну політику РФ та звинувачує українську владу в розв’язуванні та ескалації конфлікту. Під час спілкування з абонентом із Російської Федерації, надсилаючи текстові повідомлення, він систематично використовував заборонену Законом України символіку на підтримку війни в Україні. Також неодноразово записував голосові повідомлення зі словами підтримки російських військових.

Згідно науково-консультаційного висновку спеціаліста у висловлюваннях адвоката наявні мовні ознаки визнання правомірною окупації частин території України, визнання правомірною війни та вихваляння осіб, що здійснюють збройну агресію проти України.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.