Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Внаслідок ракетного обстрілу Одеси загинуло 3 людей, 26 поранено, серед яких 2 дітей, – розпочато розслідування

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

За даними слідства, вранці 29 грудня 2023 року ворог здійснив масований ракетний удар по Одесі.

Наразі відомо про 3 загиблих та 26 постраждалих, серед яких 6-річий хлопчик та 8-річна дівчинка, а також 5 правоохоронців.

Внаслідок ворожої атаки 3 ракети влучили в житлові будинки міста. Приватний будинок зруйновано вщент, триповерховий багатоквартирний – зазнав критичних руйнувань, в одному з житлових комплексів ракета розірвалась всередині багатоповерхівки. Масштабні пожежі ліквідовано.

Вибуховими хвилями та уламками ракет пошкоджено кілька десятків будівель, серед яких навчальні заклади, церква, крамниці, інші житлові будинки та автомобілі.

Тривають розбори завалів та пошуково-рятувальні операції. Під завалами ще можуть бути люди. Дані стосовно остаточної кількості загиблих та постраждалих, а також повного переліку руйнувань та пошкоджень встановлюються.

Також вночі 28 грудня військові держави-агресора атакували БПЛА об’єкти цивільної інфраструктури Одеси та області. Уламками безпілотника пошкоджено багатоповерхівку в Одесі. Виникла пожежа, яку оперативно ліквідовано.

Прокурори спільно з іншими правоохоронцями фіксують наслідки збройної агресії рф.