Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вносили неправдиві дані до системи «Шлях» - підозрюють двох жителів Прикарпаття

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю одного із районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки і цивільній особі за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний та його спільник організували протиправну схему виїзду за кордон чоловіків під виглядом волонтерів чи водіїв через систему «Шлях».

За грошову винагороду вони внесли до інформаційної системи неправдиві відомості щодо двох громадян, які не мали права на виїзд за кордон. Крім цього, надавали їм поради і вказівки щодо перетину кордону, а також забезпечували необхідними засобами.

Затримали підозрюваних під час отримання другої частини раніше обумовленої суми коштів у розмірі 5500 доларів США. Ще 1000 доларів США вони отримали раніше у вигляді авансу.

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу та відсторонення від посади працівника військкомату. Встановлюється причетність до вчиненого інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області за матеріалами управління карного розшуку відомства та військової контррозвідки Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.