Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Водія Hummer, обвинуваченого у смертельній ДТП на Лесі Українки, знову взято під варту (ФОТО)

За клопотанням Київської міської прокуратури суд обрав запобіжний захід –тримання під вартою строком до 09 грудня 2021 року, водію автомобіля «Hummer», який обвинувачується у вчиненні ДТП, що сталося на бульварі Лесі Українки, внаслідок якої загинула 10-річна дівчинка.

Нагадаємо, у липні 2018 року обвинувачений, грубо ігноруючи правила дорожнього руху – червоний сигнал світлофору, здійснив наїзд на неповнолітню дівчину, яка переходила дорогу на регульованому пішохідному переході. Від отриманих травм дитина померла. Водію інкриміновано порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого та залишення у небезпеці (ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135 КК України).

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні у вересні 2018 року прокуратура скерувала до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Обвинувачений, який із моменту затримання на місці події перебував під вартою, 5 жовтня 2021 року був звільнений з СІЗО у зв’язку з завершенням строку запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Київської міської прокуратури