Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Волинського підприємця судитимуть за збут контрабандних електронних цигарок

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого підприємця за фактами контрабанди підакцизних товарів, незаконного придбання, зберігання, транспортування з метою збуту та збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, а також легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 201-4, ч. 1 ст. 204, ч. 1 ст. 209 КК України).

Розслідуванням встановлено, що підозрюваний налагодив канал ввезення поза митним контролем в Україну електронних цигарок і рідин для їх заправки. Із січня по березень 2024 року ввіз контрафактний товар на суму близько 2 млн грн.

У подальшому підприємець, не маючи ліцензії на зберігання чи торгівлю підакцизними товарами, зберігав електронні цигарки з рідинами в гаражах у Луцьку, а їх продаж налагодив через поштові відправлення по всій країні.

Кошти, одержані від протиправної діяльності, він витрачав на свій розсуд.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює ТУ БЕБ у Волинській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.