Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Волонтерив» на підтримку ворога – блогера з Одеси підозрюють у пособництві державі-агресору

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури жителю Одеси заочно повідомлено про підозру за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, у червні 2021 року чоловік, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донеччини, створив телеграм-канал, де транслював російські пропагандистські наративи та проводив активну антиукраїнську діяльність.

Після початку повномасштабного військового вторгнення росії, підозрюваний долучився до діяльності руху «ОПСБ», де разом з іншими засновниками російських радикальних націонал-патріотичних каналів, збирав допомогу для збройних формувань ворога.

Чоловік організовував збір коштів на банківські або криптовалютні рахунки. Він збирав, готував та передавав представникам збройних формувань держави-агресора, що безпосередньо брали участь у бойових діях проти України, автомобілі, квадрокоптери, генератори, буржуйки та інше спорядження. Відео-звіти про це він публікував у своєму каналі.

Раніше чоловік був обвинувачений в участі у терористичній організації, у скоєнні терористичного акту та причетності до незаконного обігу зброї.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.