Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ворожі війська обстріляли Волноваський та Покровський райони Донеччини – розпочато розслідування за фактами загибелі одного та поранення семи цивільних

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 1 липня 2024 року армія держави-агресора атакувала с. Комар Волноваського району. Осколкових поранень зазнав 19-річний юнак. Його ушпиталено. 

Також зс рф обстріляла м. Селидове. Від влучання загинула місцева жителька, а чоловік, який перебував із нею в одному будинку, дістав тілесні ушкодження. За попередніми даними, окупанти використали проти цивільного населення авіабомби «УМПБ Д-30СН».

Крім того, ворог завдав повторного удару по м. Українськ, попередньо, з РСЗВ «Ураган». Внаслідок обстрілу травмовано 5 містян. Потерпілим надано медичну допомогу.

Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.