Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Воювали проти ЗСУ на Авдіївському напрямку – судитимуть снайпера та артилериста «днр»

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох жителів Донецька за фактами державної зради, участі у незаконних збройних формуваннях, створених на тимчасово окупованій території України, участі у терористичній організації та не передбаченому законом збройному формуванні (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені у 2015 році уклали контракти з незаконним збройним формуванням, що входить до складу «1-го армійського корпусу днр». Тривалий час служили у воєнізованих підрозділах, у тому числі й гвардійській оперативно-тактичній групі «Кольчуга». 

Бойовики виконували злочинні накази командирів, брали участь у зіткненнях зі Збройними Силами України, зокрема боях під Мар’їнкою. Один із них був членом екіпажу артилерійської установки МСТА-Б, інший – снайпером.

З перших днів повномасштабного російського вторгнення в Україну обоє добровільно продовжили нести службу у різних військових підрозділах. Згодом приєдналися до складу «100-ї окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу днр», який підпорядковується мінобороні рф.

У серпні 2023 року під час бойового зіткнення на Авдіївському напрямку Донеччини українські військовослужбовці захопили ворожі позиції та затримали бойовиків.

Наразі вони перебувають під вартою.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Житомирській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.