Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Воював проти Збройних Сил України у так званій «народній дружині лнр» – судитимуть уродженця Тернополя

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно уродженця Тернополя, бойовика так званої «народної дружини лнр» за фактом участі у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Слідством встановлено, що тернополянин, який переїхав до Луганська, у листопаді 2015 року вступив до складу підрозділу силового блоку так званої «лнр» та перебував на посаді охоронця штабу «народної дружини» до жовтня 2019 року.

Бойовик під псевдонімом «Дрозд» брав участь у веденні бойових дій проти військовослужбовців Збройних Сил України, патрулюванні тимчасово окупованої території Луганської області, чергуванні на блокпостах, охороні штабу «народної дружини» й незаконно утримував у штабі громадян України-патріотичних жителів Донбасу.

Також він залякував фізичною розправою та завдавав побоїв працівникам окупованих підприємств, які брали участь у акціях громадянської непокори.

На даний час обвинувачений переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території Луганської області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління Служби безпеки України в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.