Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Воював проти ЗСУ і служив у так званій «народній міліції ДНР» – судитимуть жителя Донеччини

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Донеччини за фактом участі у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Розслідуванням встановлено, що житель Донецької області у 2014 році вступив до складу «народного ополчення Донбасу», яке з 2015 року увійшло до одного з підрозділів так званої «народної міліції ДНР». Обвинувачений був снайпером та командиром роти. На цих посадах він відповідав за бойову та мобілізаційну готовність, укомплектованість особового складу, виконання батальйоном бойових завдань, стан і збереження зброї, боєприпасів, а також керував діями підпорядкованих йому учасників «ДНР».

У 2015-2018 роках брав участь у веденні бойових дій проти військовослужбовців ЗСУ, проводив розвідувальні заходи та здійснював спостереження за переміщенням українських військовослужбовців.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.