Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Воював проти ЗСУ на Куп’янському напрямку – судитимуть жителя АР Крим

Полтавська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя АР Крим.

Йому інкримінують державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, та добровільну участь громадянина України в збройному формуванні держави-агресора (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України). 

За даними слідства, у лютому 2024 року чоловік, перебуваючи в москві, добровільно прибув до військового комісаріату та підписав контракт із міноборони рф про проходження військової служби.  

Його зарахували на посаду стрілка до одного з батальйонів 1 мотострілецького полку 2 мотострілецької дивізії збройних сил рф.  

Після військової підготовки в навчальному центрі поблизу воронежа обвинувачений у складі збройного формування перетнув державний кордон України та воював проти ЗСУ на Куп’янському напрямку Харківщини. 

Він здійснював окупацію захоплених територій, виконував накази командирів збройних сил рф, облаштовував та укріплював блокпости. 

У березні 2024 року українські захисники затримали чоловіка. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні – Управління СБУ в Полтавській області.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.