Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Впроваджує стандарти освіти держави-агресора у школі – мешканцю Каховки повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру у колабораційній діяльності громадянину України (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, мешканець м. Каховка, який раніше працював на посаді вчителя географії однієї із місцевих шкіл, добровільно погодився на пропозицію представників окупаційної влади та зайняв посаду так званого директора Каховської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 Каховської міської ради Херсонської області.

Підозрюваний виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, активно здійснює пропаганду у навчальному закладі серед педагогічних та технічних працівників, спрямовану на встановлення та утвердження тимчасової окупації м. Каховка. Також він проводить роботу з впровадження стандартів освіти держави-агресора у школі.

Досудове розслідування здійснюється СВ УСБУ в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.