Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Впроваджувала російські стандарти освіти – у колабораціонізмі підозрюють освітянку з Луганщини

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 41-річній мешканці Луганщини за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у квітні 2022 року, скориставшись тим, що державні органи управління у сфері освіти призупинили свою роботу на тимчасово окупованій території Луганської області, підозрювана прийняла пропозицію представників збройних формувань рф і окупаційної влади. Вона добровільно зайняла посаду виконуючої обов’язки директора незаконно створеного закладу освіти під назвою «Государственное образовательное учреждение дополнительного образования Луганской народной республики». До цього вона обіймала посаду методиста-керівника гуртка.

На псевдопосаді підозрювана з листопада 2022 року впроваджувала стандарти освіти держави-агресора, організувавши освітній процес за навчальними планами рф російською мовою. Крім цього, вона здійснила набір учнів на 2022-2023 навчальні роки, а також підшукала і залучила технічний персонал та педагогічний склад для навчання дітей на тимчасово окупованій території.

Досудове розслідування проводить слідчий відділ Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.