Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Впроваджували російські стандарти освіти у навчальних закладах окупованого Токмака – двох освітян підозрюють у пособництві державі-агресору

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури двом громадянкам України повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, керівниця відділу освіти Токмацької міської ради та її заступниця після захоплення Токмака добровільно приєднались до процесу так званої «деукраїнізації» освіти у навчальних закладах міста, розпочатого окупаційною владою.

З червня 2022 року жінки спільно з представниками окупаційної адміністрації організували серед працівників закладів освіти ряд масових зібрань, на яких схиляли педагогів та вихователів до підтримки рішень та дій держави-агресора у сфері освіти та науки. Вони гостро поставили питання про необхідність офіційного оформлення освітян до шкіл та дитячих садків через незаконно створений виконавчий орган – «Департамент образования» та про подальшу організацію роботи виключно за освітніми стандартами країни-агресора.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.