Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Впроваджують російські стандарти у навчальний процес – підозрюють трьох колишніх освітян з Луганщини

За процесуального керівництва Луганської обласної, Старобільської та Сєвєродонецької окружних прокуратур трьом колишнім освітянам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, на захоплених територіях Луганщини вони почали співпрацювати з ворогом. У період березня-листопада 2022 року обійняли керівні посади в освітній сфері при окупаційній владі держави-агресора.

Житель Старобільського району став так званим «директором державного загальноосвітнього закладу лнр «Біловодський аграрний коледж». Згодом його перейменували у «Біловодський козачий кадетський технічний коледж ім. П.Л. Дрьомова».

Ще двоє фігурантів – «начальник управління освіти адміністрації міста Антрацита та Антрацитівського району» та «директор державного загальноосвітнього закладу лнр «Сєвєродонецька середня школа №12». На ці псевдопосади окупанти призначили місцевих жителів.

Підозрювані активно впроваджують освітні стандарти держави-агресора.

Вони видавали випускникам дипломи про середню професійну освіту зразка так званої «лнр». Також готують учнів до проведення екзаменаційного заліку «ЕГЭ» (єдиного державного екзамену, який централізовано проводиться в рф).

Окупаційні «освітяни» дають інтерв’ю телеканалам псевдореспубліки та заявляють про всебічну підтримку рф.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, оперативний супровід – працівники Управління карного розшуку ГУ Нацполіції в Луганській області та СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.