Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Впроваджують стандарти освіти держави-агресора - двоє викладачок Маріупольського держуніверситету підозрюються у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом мешканкам м. Маріуполя заочно повідомлено про підозру професорці кафедри управління персоналом та економіки підприємства і доцентці кафедри загального менеджменту навчально-наукового інституту управління Маріупольського державного університету.

За даними слідства, після окупації м. Маріуполя ворожою армією РФ викладчки перейшли на бік ворога і надали згоду представникам окупаційної адміністрації очолити захоплений виш.

У червні 2022 року, відповідно до наказів псевдоміністра освіти та науки так званої «ДНР», їх призначили на посади в.о. ректора і декана факультету.

Підозрювані розповідають журналістам псевдореспубліки про початок нового навчального року за стандартами освіти РФ відповідно до договорів з російськими учбовими закладами. Крім того, вони співпрацюють з Міністерством освіти ворожої держави щодо акредитації та отримання ліцензії МДУ.

Їм інкримінують вчнення колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Донецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.