Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Всеукраїнська конференція прокурорів обрала двох членів Вищої ради правосуддя

Всеукраїнська конференція прокурорів обрала строком на чотири роки двох членів Вищої ради правосуддя. Ними стали керівник Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора Олексій Мельник та заступник начальника відділу запобігання правопорушенням в органах прокуратури управління внутрішньої безпеки Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора Олег Кандзюба.

«Всеукраїнська конференція прокурорів сьогодні за своєю квотою обрала двох членів Вищої ради правосуддя. Це ще один крок до розбудови сучасної та ефективної системи правосуддя, яка працюватиме в інтересах кожного українця», – наголосив Андрій Костін.

У січні робота ВРП була поновлена після обрання з'їздом суддів восьми членів органу. Це допомогло сформувати повноважний склад, що фактично розблокувало подальше впровадження судової реформи.

Вища рада правосуддя є ключовим інститутом для забезпечення ефективної роботи судової системи. Робота Ради сприяє забезпеченню високих стандартів правосуддя, побудованих на принципах незалежності, доброчесності та прозорості.

«Обрання ще двох членів до ВРП дає можливість зміцнити роботу цієї інституції та продовжувати вдосконалювати судову систему. Вдячний кожному делегату конференції та усім причетним, хто робить внесок у розбудову України як європейської правової держави», – зазначив Генпрокурор.