Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Всеукраїнська конференція прокурорів призначила п’ятьох членів КДКП та двох членів Ради прокурорів України

В Офісі Генерального прокурора відбулася чергова всеукраїнська конференція прокурорів. Для участі в її роботі обрали 518 делегатів. Це працівники Офісу Генпрокурора, обласних, окружних прокуратур, а також Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яким колективи відомств довірили представляти їх інтереси на конференції.

Відкриваючи захід, Генеральний прокурор Андрій Костін наголосив, що, незважаючи на надскладні виклики воєнного часу, органи прокуратури продовжують невпинний рух до формування сучасної, сильної та європейської інституції, здатної забезпечити належний захист прав і свобод людини, інтересів суспільства та держави. Ключові орієнтири цього процесу знайдуть своє відображення у Стратегії розвитку прокуратури на 2024 – 2027 роки, а реалізація відповідних заходів сприятиме нашій більшій відкритості і підзвітності перед народом.

Генпрокурор акцентував, що у полі зору органів прокурорського самоврядування мають залишатися забезпечення справедливої і об’єктивної процедури просування прокурорів по службі, враховуючи насамперед їхні професійні здобутки. «Сталою має стати практика застосування фільтрів компетентності у поєднанні з вимогами до доброчесності. Необхідно змінювати підходи до добору і підготовки кадрів», - зазначив він. 

На порядку денному найвищого органу прокурорського самоврядування була низка важливих питань – серед них призначення п’яти членів Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів. Ними стали:

- прокурор Департаменту нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, Офісу Генпрокурора Ніна Гарбуза;

- прокурор управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України Харківської обласної прокуратури Дмитро Куриленко; 

- прокурор Департаменту нагляду за додержанням законів органами Державного бюро розслідувань Офісу Генерального прокурора Олексій Міхед;

- прокурор Департаменту нагляду за додержанням законів органами безпеки Офісу Генпрокурора Максим Радзівон; 

- прокурор Департаменту кримінальної політики та захисту інвестицій Офісу Генерального прокурора Тетяна Степанова.

Також всеукраїнська конференція прокурорів призначила двох членів Ради прокурорів України. Представником від обласних прокуратур став прокурор з Хмельницької обласної прокуратури Василь Приступа, а від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури – Олена Мирко. 

Окрім того, учасники конференції затвердили зміни і доповнення до Кодексу професійної етики та поведінки прокурорів; Положення про Раду прокурорів України; Положення про порядок роботи відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження і Регламенту всеукраїнської конференції прокурорів.