Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Встановлення злочинного впливу та вимагання неіснуючих боргів – підозрюють чотирьох членів організованиї групи на Буковині

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої групи за фактом поширення злочинного впливу, вимагання коштів, примушування до виконання цивільно-правових зобов’язань (ч. 2 ст. 28 ч.1 ст. 255-1, ч. ч. 2, 4 ст. 189, ч. 2 ст. 355, КК України). 

За даними слідства, раніше неодноразово судимий за тяжкі корисливі злочини житель Чернівців здійснював нагляд за злочинним середовищем на території Чернівецької області та організував діяльність групи, яка займалася примушування до виконання зобов’язань та вимаганням чужого майна. 

Члени групи систематично, погрожуючи фізичною розправою та знищенням майна, змушували громадян сплачувати неіснуючі борги. Так, вони вимагали від громадянина Сирії надати їм 12 тис дол США, а від місцевого жителя – майже 200 тис грн. 

Правоохоронці затримали членів групи після отримання ними частини коштів - 100 тис грн. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.