Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Втік до рф та закликає захоплювати українські території – повідомлено про підозру депутату міськради на Сумщині

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури депутату Шосткинської міської ради заочно повідомлено про підозру за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

За даними слідства, у 2020 році підозрюваний був обраний депутатом від на даний час забороненої політичної партії «ОПЗЖ» до Шосткинської міської ради.

З початку війни у 2022 році він незаконно виїхав до росії, де на даний час проживає. Там чоловік розпочав активну антиукраїнську діяльність, поширюючи в заборонених соцмережах проросійські наративи. 

Підозрюваний підписав звернення до президента росії, в якому закликає захопити та зачистити територію Харківщини, щоб відсунути фронт та захистити бєлгородську область від обстрілів.

Згідно з висновками лінгвістичної експертизи, контент, створений та поширений підозрюваним, містить заклики до порушення територіальної цілісності держави.

Спеціальне досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.