Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Втрата судна зі збитками 6 млн доларів США – підозрюють ексдиректора держпідприємства

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора колишньому директору державного підприємства повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, керівник держпідприємства, що входить до сфери управління Державного рибного агентства України, не забезпечив належного дотримання умов договору про передачу іноземній компанії в оренду великовантажного рибопромислового судна, яке на праві власності належить Україні. Крім того, він не забезпечив належне страхування судна. Внаслідок цього, після настання страхового випадку у липні 2019 року – затоплення траулера у територіальних водах Ісламської Республіки Мавританія, державне підприємство і держава Україна були позбавлені права на безперешкодне отримання страхових компенсацій на суму 6 млн доларів США. Таким чином завдано збитки бюджету та втрачено державне майно.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.