Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Хабар за ненарахування штрафу – судитимуть інспекторів Держекоінспекції на Одещині

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно заступника начальника одного із відділів та державного інспектора Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу за фактом вимагання та одержання 1500 доларів США неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Розслідуванням встановлено, що інспектори, під час проведення перевірки кафе-бару в центрі Одеси, вимагали та одержали від власника гроші за ненарахування йому штрафних санкцій за нібито встановлені порушення екологічного законодавства та невнесення припису на припинення роботи закладу.

Наразі обвинувачені звільнені з займаних посад.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Миколаєві, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Одеській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Одеської обласної прокуратури