Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Хабар за незатримання оголошеної у розшук особи – на Київщині викрито поліцейського (ФОТО)

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру начальнику сектору одного з райвідділів ГУ Нацполіції у Київській області за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, правоохоронець вимагав від громадянки 5 тис  доларів США за невжиття заходів щодо затримання особи, раніше оголошеної у розшук за скоєння розбійного нападу.

Під час одержання другої частини неправомірної вигоди в сумі 50 тис грн поліцейського затримано у порядку ст. 208 КПК України. Попередньо правоохоронцями вже зафіксовано отримання ним неправомірної вигоди в розмірі 10 тис грн.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Викриття злочину проводилося прокурорами спільно зі слідчим відділом територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводу Київського обласного управління Департаменту внутрішньої безпеки ГУ Нацполіції України за сприяння ГУ Нацполіції в Київській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


За матеріалами Київської обласної прокуратури